Hørt I Byen Biogasanlæg
Venstresolrod Ikon Anforselstegn

Hvorfor er det overhovedet nødvendigt med et større biogasanlæg?

“Der er 5 væsentlige grunde til, at det er en rigtig god idé”. 

Venstre siger ja tak til øget biogasproduktion

I Venstre tager vi den grønne omstilling alvorligt, og her spiller biogas en afgørende rolle. Der er 5 væsentlige grunde til, at en udvidelse af den lokale biogasproduktion er en god ide.

1. Solrød Bioenergi kan levere overskudsvarme svarende til 610 boliger – eksempelvis til erstatning af naturgasforsyningen i Jersie og Solrød Landsby.
 
2. Det opgraderede biogas kan leveres direkte ind på naturgasnettet i Solrød Strand. Dermed kan boligejere i Strandområdet, som i dag har naturgasfyr – uden at bekoste nyt varmeanlæg – medvirke til den grønne omstilling. Alternativ ville det koste over 110 mio. kr. at etablere fjernvarme.

3. Den lokale direkte effekt på udledning af drivhusgasser betyder reduktion af drivhusgasser på op til 25.390 tons i Solrød Kommune.
 
4. Desuden giver det øget beskæftigelse. Der vil følge nye jobs med – ca. 5 helårsbeskæftigede plus et aftalt afledte jobs hos diverse underleverandører – forventeligt svarende til 10 personer.
 
5. Og ikke mindst handler det om samfundsøkonomi. Ved brug af opgraderet biogas i naturgasnettet til sikring af forsyning og samtidig udnyttelse af bestående investeringer, opnås en god samfundsøkonomi og en god privatøkonomi for Solrøds borgere og virksomheder – samtidig med at vi bidrager til den grønne omstilling.

Venlig hilsen
Lene Stevnhoved
Byrådsmedlem  
Venstre i Solrød

TIP OS OM DE EMNER, SOM OPTAGER DIG

Du er mere end velkommen til at tippe os med emner, som du mener kunne være relevante at tage op. Udfyld formularen herunder – så er det måske dit emne, vi tager op.

Del indlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev