ja tak til en
borgerlig
kommune

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.

“Vælgerne i Solrød Kommune har tydeligt vist, at de ønsker en borgerligt drevet kommune med mig i spidsen. Jeg er både stolt og ydmyg over, at det nu kan blive en realitet. Konstitueringen har været turbulent, men jeg er glad for, at vi har fået renset luften og fundet en fælles løsning til gavn for vores indbyggere. Nu trækker vi i arbejdstøjet for at kunne give borgerne den kulturforandring, som vi har lovet dem under valgkampen,” siger den kommende borgmester Emil Blücher.

Ny viceborgmester bliver Niels Hörup fra Venstre, og han er også tilfreds med aftalen:

“Solrød er og skal være en borgelig kommune. Det gik vi til valg på, og valgresultatet bekræfter et klart borgerligt flertal. Med udsigten til en rød socialdemokratisk ledet kommune rakte vi sammen med Det Konservative Folkeparti hånden ud til LA, og vi er glade for, at den udstrakte hånd blev vel modtaget. Som det største parti skal Venstres stemmer naturligvis bruges til at sikre en maksimal indflydelse i en borgerlig ledet kommune.”

Christian Vang, der er nyvalgt byrådsmedlem for HavdrupListen lægger i sin kommentar til den nye konstitueringsaftale vægt på, at lokallisten går efter ansvar og indflydelse:

”HavdrupListen er gået til valg på, at der sker en kulturforandring i Solrød Kommune, og at Havdrup i den kommende valgperiode bliver tilgodeset i forhold til blandt andet en samlet helhedsplan for byen. For at kunne lykkes med det er det vigtigt, at vi er med til at tage ansvar og få indflydelse, hvilket vi får mulighed for, ved at HavdrupListen kommer til at sidde i Natur-, Klima- og Planudvalget i den nye konstitueringsaftale.”

Hos Det Konservative Folkeparti er der først og fremmest glæde over, at det er lykkedes at samle de borgerlige om en fælles retning:

“Baggrunden for den nye konstitueringsaftale er, at Det Konservative Folkeparti og Venstre er gået sammen og har rakt ud til Emil Blücher i et fælles ønske om at holde en af Danmarks mest borgerlige kommuner borgerligt ledet. Det er heldigvis lykkedes, og vi er meget glade på det store borgerlige flertals vegne,” udtaler den konservative gruppeformand Jan Færch og afslutter:

“Og så vil jeg i øvrigt gerne benytte lejligheden til at ønske Emil tillykke med borgmesterposten. Efter en flot valgkamp og et flot resultat er vi glade for at stå sammen i den borgerlige lejr. Det tegner godt for kommunens fremtid, og det tegner godt for det borgerlige samarbejde, men vi vil naturligvis invitere alle i byrådet til et bredt og seriøst samarbejde.”

Venlig hilsen

Liberal Alliance

Konservative

Havdruplisten

Venstre 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev