[page_title]

Baggrund V

ER DER OGSÅ USAGLINGE HENSYN BAG FYRING AF DIREKTØR?

I Solrød Kommune ryster endnu en direktørfyring. Denne gang er det direktøren for kommunens dagtilbud og skoler, som mister jobbet.

Spørgsmålet, der hænger i luften, lyder: Hvem er mon den næste?

På blot 2 år har LA-borgmester Emil Blücher nu sagt farvel til 2 ud af 3 direktører.

Prisen for disse beslutninger har været høje. Samlet set er der bevilget 6 mio. kr., som kunne have fundet vej til nyttige borgerrettede formål.

Onsdag i sidste uge satte Venstres byrådsgruppe sig derfor imod fyringen, da vi var bekymrede for, at der også kunne ligge usaglige hensyn bag afskedigelsen, idet direktøren har været sekretær for Familie- og Uddannelsesudvalget, hvor LA har formandsposten.

Vi kunne ikke genkende den påståede årsag med en kommende organisationsændringen, som end ikke har været behandlet i byrådet. At der var behov for en anden profil som direktør, virkede forkert, når man ser på den afskedige direktørs kompetencer og baggrund.

Uanset hvad, så sender beslutningen om fyringen rystelser gennem organisationen, og den er også billet til en ny millionregning – alt sammen i en tid, hvor det vedtagne sparebudget for 2024-2027 allerede er på plads, og har skåret driftsbudgettet med over 35 mio.kr. om året fra 2027.

Det er samtidig værd at bemærke, at beslutningen om seneste direktør-fyringen næsten svarer til 10% af de planlagte og byrådsgodkendte budgetbesparelser i Solrød Kommune for 2024.

Hvad mon fremtiden bringer?

Niels Hörup (V)
Gruppeformand og 1. viceborgmester

Læs pressemeddelelsen fra Solrød Kommune her: https://www.solrod.dk/kommunen/nyheder/pressemeddelelser/2023/nov/direktoer-i-solroed-kommune-stopper

Tilmeld dig vores nyhedsbrev