[page_title]

Baggrund V

En julehilsen fra byrådsgruppen

Kære alle

Nu er året ved at slutte, og vi vil derfor ønske jer alle sammen en rigtig god jul og et godt og lykkebringende nytår.

2022 har på mange måder været et markant år, som helt sikkert vil gå over i historien – både globalt, nationalt og lokalt.

Midt i klimakrisen tog vi afsked med COVID-19 som global pandemi, der vel nærmest blev afløst af en russisk angrebskrig i Ukraine, som i den grad udløste historisk høje energipriser, 2-cifrede inflationstal, høje renter og et boligmarked, som for en tid vel nærmest er gået i stå.

Lokalt har kommunevalgets tale også sat sig i byrådets arbejde. Venstres gruppe er blev halveret til 4 ud af 19 medlemmer, og borgmesterposten er vi ikke længere betroet efter 51 år. Men, vi kan glæde os over, at vi har fået 2 formandsposter ud af de 5 samt viceborgmesterposten.

Efter en tumultarisk konstituering med hele 3 borgmestre i processen, er vi nu kommet ind i en god gænge, omend vi i Venstres byrådsgruppe er bekymret for, at fokus på proces risikerer at overskygge opmærksomheden på at skabe resultater. Vi håber pendulet svinger tilbage til et leje, hvor proces og resultat går hånd i hånd for at skabe det bedste effekter for vores dejlige kommune.

Venstres byrådsgruppe har ikke være så tydelig i medierne i forhold til tidligere år, men vi har bestemt været i arbejdstøjet.

I Solrød Kommunes budget for 2023 har vi sat mange fingeraftryk, hvor vi både har fået et række nye initiativer med, og samtidig har haft fokus på at sikre en langsigtet sund økonomi.

  • Paddel center i verdensklasse ved tennishallen, som udbygger idræts-epicenter omkring Solrød Idræts Center med den ambition at få taget hånd om en vedvarende og samtidig en god klubhus aftale for Solrød Fodbold Klub, som tænkes finansieret ved salg af grunden til paddel center.
  • Ny hal ved Solrød Idrætscenter er også på vej, og vi har aftalt at løfte klimaambitionen, så kommunale bygninger – i samarbejde med lokale forsyningsselskaber – kan anvendes til produktion af vedvarende energi. Og som noget helt nyt har vi aftalt at gennemføre et Ældretopmøde i 2023 i tæt samarbejde med Ældrerådet og øvrige interessenter for at udvikle området med en fremtid, hvor der bliver flere ældre, vi lever længere, og der er ”færre hænder” til at tage hånd om os.
  • I det nyoprettede udvalg ”Natur, Klima og Plan” har vi genstartet dialogen om et løft af Strandvejen og området omkring Hedevej 2-4. Der har været en lang, grundig og god dialog mellem Solrød Strand Grundejerforening, projektudviklerene, administration og udvalget. Ingen har fået hele deres vilje, men vi har et unikt vindue for at forskønne og udvikle vores bymidte i strandområdet. Overliggeren for det arbejde har i høj grad været Solrød Strand Grundejerforenings motto: ”Mere Hornbæk, mindre Vestegn”.

 

Som vi skrev i Nyhedsbrevet før sommerferien, har vi valgt den konstruktive samarbejdslinje med fokus på at skabe merværdi for borgere, virksomheder, foreningslivet og ikke mindst virksomheden Solrød Kommune.

Det arbejde fortsætter vi i 2023.

De bedste julehilsner fra

Niels, Kim, Ivar og Lene samt vores flittige suppleant, Michael

Tilmeld dig vores nyhedsbrev