en klar
vindersag

Indeklemt område forvandles til solid indtægt og arbejdspladser

Pakket ind i Danmarks mest befærdede motorvej og en højhastighed togbane, er Erhvervskilen vendt fra et uegnet boligområde til en god forretning for lodsejere, Solrøds borgere og investor. I mine øjne faktisk en klar vinder sag.

For nylig var Byrådet inviteret til fremvisning af området, og, blev i den forbindelse præsenteret for den brochure som er på benilledet – I den kan man finde hele 841 parkeringspladser til personbiler.

En investor bruger ikke unødig økonomi på asfalt og parkeringspladser – Så jeg skulle mene det er solid bevisførelse for, at der kommer et markant antal arbejdspladser til kommunen.

Realiteter

Arbejdspladser: Flere hundrede (800 måske?)
Grundsalgsindtægt: 21 mio.
Tilslutningsbidrag kloak: Provenu til Solrød Spildevand (Klar Forsynlig) – 10 mio.

Der er adskillige input fra høringsfaserne, som er indbygget i projektet. F.eks. markant adskillelse af cyklister og tung trafik, grøn indhegning af området og salgsløsninger for beboerne i området.

Bekymringerne for støj er ubegrundede. Det dokumenterer Rambøll’s rapport. Årsagen er simpelthen at Køgebugt motorvejen med over 142.000 biler i døgnet, overdøver den støj, som Erhvervskilen isoleret måtte fremstille.

Man kan naturligvis stampe alle mulige bekymringer op, specielt hvis det fodrer en politisk dagsorden, men mon ikke det ala Mark Twain bliver de færreste bekymringer, som bliver til noget. Jeg synes i hvert fald, der er gjort en ihærdig indsats for det fra investor, administrationen og det meste af Byrådet.

Da jeg så det her forslag første gang, synes jeg, det var en ren vinder sag – Et højt støjplaget område bliver til en god forretning. Det stemte 16 ud af 19 byrådsmedlemmer også for.

Det – synes jeg stadig – er en vindersag, men jeg beklager stærkt, at vi ikke har formået at kommunikeret det på en forståelig måde, før det stak af på sociale medier.

Tak til Socialdemokratiet, Konservative, SF og Havdruplisten for også at kunne se det!

Venlig hilsen
Kim Sunesen

Byrådsmedlem  
Formand for Familie- og Uddannelsesudvalget 
Venstre i Solrød

Tilmeld dig vores nyhedsbrev