bedre og
flere idræts-
faciliteter

Venstre har en ambition om at forbedre og udbygge idrætsfaciliteterne i Solrød Kommune. For at tage temperaturen har jeg kigget lidt på tallene for at se, hvad der er gjort de seneste år, og hvad der er planlagt til at ske de kommende år.

I perioden 2016 til og med 2024 er der gjort og planlagt nye idrætsfaciliteter og større renoveringer for i alt ca. 90 mio. kr.

Tiltagene dækker bredt. Der er f.eks. afsat godt 15 mio. kr. til Strandens Hus, som med beliggenheden i 1. række på Østre Strandvej skal skabe et voldsomt løft af de faciliteter, vil tilbyder de af vores idrætsforeninger, som bruger stranden/havet i deres aktivitet.

Vi har afsat godt 30 mio. kr. til at bygge en ny hal ved Solrød Idrætscenter – den første hal, der i Solrød Kommune bygges primært grundet vores idrætsforeningers behov.

Vi har brugt – og vil over de kommende år – bruge ca. 26 mio. kr. på fodboldanlæg herunder kunstgræs. De ca. 14 mio. kr. heraf var en donation fra OJD fonden (og naturligvis igen stort tak for donationen), men også en årlig driftsudgift for kommunen på en lille 0,5 mio. kr. årligt og en fremtidig tilbagevendende millionudgift til at skifte selve kunstgræsunderlaget med forventet 10 års mellemrum. I de 26 mio. ligger også godt 9 mio. kr. til kunstgræs i Havdrup lige om lidt.

Svømmehallen er og vil blive tilgodeset med ca. 5,5 mio. kr. til nødvendig vedligehold.

Et godt slidt tennisanlæg i Solrød er og vil blive renoveret for ca. 800.000 kr.

Idrætsanlægsfonden understøttes med små 4 mio. kr., så foreningerne med 20% eget bidrag kan få etableret især mindre idrætsanlæg, som f.eks. HGI gymnastiks både pommes frites grav og udendørs aktivitetszone.

De sidste ca. 8 mio. kr. er brugt rundt omkring til både renoveringer og nye anlæg, især måske at fremhæve foreningsfaciliteterne i Solrød Idrætscenter, hvor der er etableret både mødelokaler og en større ombygning af foyer og cafeteria.

Disse tiltag er sket til gavn for og med massiv inddragelse af foreningerne omkring Idrætscentret (badminton, gymnastik, fodbold, svømning, 60+, bordtennis m.fl.).

Alt i alt 90 mio. kr. brugt og afsat bredt til gavn for idrætten i Solrød Kommune – og det er vel ikke så ringe endda.

Venlig hilsen
Ivar Haugaard-Hansen
Formand Social-, Sundhed og Fritidsudvalget

Del indlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev