Sommer-
hilsen fragruppeformandNiels Hörup

Fra alle os til alle jer: GOD SOMMER 🍡 ☀️

Vi har lagt Coronapandemien bag os, og vi er klar til sol, sommer og sammenkomster i det danske eller udenlandske sommerland. Sommerferien er også for Venstres byrådsgruppe markering af det første halvår i en ny valgperiode, hvor vi ikke har borgmesterposten og færre byrådsmedlemmer.

Den nye rolle har vi taget på os, og vi har valgt den “positive vej” med et konstruktivt samarbejde bredt i byrådet, da det jo handler om at finde gode løsninger til glæde og gavn for vores borgere, virksomheder, foreninger, frivillige og ikke mindst vores ansatte.

Vi gik til valg på sloganet “Solrød for Fremtiden”, som handler om at tage konkrete initiativer til realisering af visionen for Solrød Kommune; “Det bedste sted at leve og bo”.

Vi var med i flertallet, der sikrede pasningsgaranti på dagpasningsområdet.

Vi var med i flertallet, som sikrede grundlaget for at undersøge mulighederne for at få et top moderne padelcenter og klubhus til Solrød FC med private midler.

Vi var med i flertallet, som ser på balancerede vækstmulighederne i Solrød Landsby via en ny helhedsplan.

Men vi var ikke med i flertallet, som gav tilladelse til lade-standere på kommunal jord UDEN offentligt udbud. Vi mente det ville give flere lade-standere at få det markedsafprøvet ved at invitere flere private selskaber til at byde, som vi ellers hylder i Solrød Byråd.

Vi var heller ikke med i flertallet, som besluttede at købe en ”slidt” landejendom i Gl. Havdrup, som skal blive daginstitution. Beslutningen blev truffet i lynets hast uden de nødvendige forberedelser og det nødvendige beslutningsgrundlag, herunder behov og tanker om, hvordan forældre i strandområdet ser på denne mulighed. Det synes vi er et for spinkelt grundlag at træffe investeringsbeslutning på op til 10 mio. kr.

Krigen i Ukraine har sat dybe sport i økonomien og den europæiske sikkerhedspolitik, hvor mange flygtninge, historisk høj inflation og stigende renter sætter markante negative fodaftryk på rammerne for at drive kommune. Ikke mindst øgede statslige udgifter til NATO sætter rammen for kommuneøkonomi mange år frem, og det er vi selvfølgelig ikke blinde for.

Byrådsgruppen er trukket i arbejdstøjet til efterårets største og væsentligste opgave med at få landet budgettet for 2023.

På byrådsgruppens vegne ønsker jeg alle en god sommer.

Venlig hilsen
Niels Hörup
Gruppeformand
Venstre i Solrød

Tilmeld dig vores nyhedsbrev