Et enigt byråd
sendte
kommuneplanen
i høring

ETABLERING AF ERHVERV I OMRÅDET MELLEM MOTORVEJEN OG DEN KOMMENDE JERNBANE

I to læserbreve kritiseres Solrød Kommune for, at der i fremtiden ville kunne etableres erhverv i det indeklemte område mellem motorvejen og den kommende jernbane i Solrød/Jersie, hvis forslag til kommuneplanen bliver vedtaget i december 2017.

Da forslag til kommuneplan blev sendt i høring 29. maj 2017 var det et enigt byråd, der stod bag beslutningen, som blev præsenteret på borgermødet på Solrød Rådhus 12. juni 2017.

Samtlige byrådsmedlemmer stemte altså for at sende forslag til kommuneplan i høring, og med den også planerne om at åbne op for muligheden for etablering af erhverv i det indeklemte område. Denne mulighed skabte erhvervsminister Brian Mikkelsen tidligere i 2017, hvor han ophævede få af de snærende bånd i den såkaldte statslige Fingerplan, som i mange år har været en direkte væksthæmmer for byudviklingen i en kommune som Solrød.

Jeg vil gerne minde om, at hele årsagen til at sende en sag i høring blandt borgerne er at få borgernes, virksomhedernes og foreningernes input, således man som byrådsmedlem efterfølgende har det bedst mulige beslutningsgrundlag for den videre proces. Høringsperioden udløber 31. august 2017.

Hensigten med at opbløde den meget restriktive Fingerplan, som sætter nogle meget stramme rammer for området mellem banen og motorvejen, er at skabe flere muligheder for området – inkl. at skabe vækst, udvikling og arbejdspladser – så ejerne af de indeklemte ejendomme mellem motorvejen og den kommende jernbane (København – Køge – Ringsted) kan få en ekstra mulighed for at afhænde deres ejendomme, hvis de måtte ønske dette. Det er et ønske, som har været velkendt længe, da flere tidligere har været interesseret i det.

På Byrådets vegne ser jeg frem til at læse de forhåbentlig mange høringssvar, som kommer til at indgå i beslutningsgrundlaget for den kommende kommuneplan, som skal vedtages af Byrådet i december 2017.

Venlig hilsen

Niels Hörup
Borgmester

Del indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev