flere midler
til beboere
på Chr. Have

NYT FRA BYRÅDET | Nu skal vores borgere på Chr. Have forkæles lidt

I disse COVID19-tider er der stor fokus på ældre, svage og kronikere og det har der også været på vores eget plejecenter Chr. Have.

I disse COVID19-tider er der stor fokus på ældre, svage og kronikere, og det har der også været på vores eget plejecenter Chr. Have, hvor borgerne har været isolerede, og først nu bliver der stille og roligt åbnet for pårørendeadgang i et større omfang siden Corona ramte Danmark, og det skal ikke ske uden, at der skal lidt “fest” på bordet.

Et enigt folketing har nemlig besluttet at give nogle midler, således at der nu kan arrangeres tilbud om gratis dagsture til beboere, ligeledes andre udendørs sociale aktiviteter.

Plejehjemmene får mulighed for at få dækket udgifter forbundet med dagsturene, som fx transport, bespisning og entrebilletter samt ekstra udgifter forbundet med at overholde de nuværende sundhedsfaglige retningslinjer.

Midlerne er til nye løsninger for at fastholde social kontakt med beboere på plejecentret – herunder borgere med demens, under den nuværende situation med besøgsrestriktioner. Kommunerne skal derfor sørge for, at beboere på alle plejehjem i kommunen – både offentlige og private – får glæde af midlerne.

Hvor er det herligt – og vi takker på borgernes vegne for initiativet.

Dina Oxfeldt
Venstre i Solrød

Del indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev