røverhistorier
og spændende
fortællinger

‘Rundt om Solrød’ kunne man kalde busturen i lørdags med nye borgere i Solrød Kommune.

For efterhånden en del år siden besluttede byrådet – som en del af velkomstpakken – at invitere nye borgere i Solrød på en bustur med borgmesteren som tourguide – og i år løb turen af stablen lørdag d. 29. august.

Turen tiltrækker hvert år både børnefamilier og ældre samt eksisterende borgere i kommunen og inkluderer besøg på en lang rækker af Solrød og omegns knudepunkter, seværdigheder, skoler, kirker, industri og naturområder og ikke mindst: Spændende fortællinger om solrød, som du ikke vidste, du ikke vidste.

Ud over at få fortalt lidt “røverhistorier” fra fortiden, kom man rundt om de mange spændende steder i vores dejlige kommune – f.eks. Hedebostien fra Køge Bugt til Roskilde Fjord, den nye Bymidte i Havdrup, Jersie Forsamlingshus – iøvrigt stedet, hvor Gasolin i mange år startede deres Danmarks-turné.

Turen gik også forbi Solrød Biogasanlæg, som er et lokalt eksempel på, hvordan fedtemøg bliver til grøn energi og som – udover at løse en række miljømæssige udfordringer i kommunen – reducerer en co2-udledning svarende til et skovareal på 90 km2.

En anden destination på busturen var den smukke natur omkring Karlstrup Kalkgrav, som også er et populært turistmål for såvel lokale som udefrakommende turister og besøgende samt Trylleskoven, som har fået sit navn efter de karakteristiske, krogede fyrretræer.

Undervejs stoppede man op for at nyde en is og en sludder med borgmesteren og de øvrige medpassagerer.

Del indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev